sâmbătă, 9 aprilie 2011

Din nou in Piatra Craiului


Prin Padina Sindileriei si Padina Hotarelor

In asteptarea primaverii iata ca ne incumetam intr-o alta zona spectaculoasa din Piatra Craiului . Am ales sa urcam pe Padina Sindileriei , una din cele mai rapide variante de iesire in creasta . Coborarea o vom face prin Padina Hotarelor .
Vremea a fost favorabila si ne-a permis sa parcurgem aceste vai de abrupt , fara sa ne induca dificultati suplimentare ... Doar zapada inghetata ne-a pus cat de cat la incercare , dar ne-a si scutit pe unele portiuni de efortul urcarii pe grohotisul instabil specific Craiului .

Pornim in traseu , tinta noastra fiind varful Turnu (cel din dreapta )

Saritoarea Scarii , intrarea propriu-zisa in Padina Sindileriei


Urmele unei avalanse


Ne abatem de la traseu , pentru a descoperi alte locuri superbe ale acestui masiv ...



Se deschid panorame superbe catre Fagaras


Later edit :  Pentru ca "toata lumea" sa fie multumita , am scos cateva poze de aici . Desi n-ar fi trebuit sa le fac pe plac taranilor inculti care mi-au adus tot felu de jigniri, o fac pentru cei care au stiu sa vorbeasca civilizat, chiar daca nu sant intru totu de acord cu ei !
   Oricum nimeni nu ajunge la Sochima, decat tot dus de cineva care stie unde se afla. Eu cred ca sant printre putinii care au ajuns fara ajutor , si am fost ambitionat tocmai datorita secretomaniei vostre !

Refugiul ascuns "Adapostul Ursului " (Sochima) ; desi este foarte dificil de ajuns aici , toate eforturile ne vor fi rasplatite de minunatia locului .


Urcam tot mai sus pe Padina Sindileriei




Intram in zona dificil de strabatut a jnepenisului


Orasul Zarnesti la picioarele noastre


In sfarsit Varful Turnu


Echipa reunita pe varf ...


Incepem retragerea prin Padina Hotarelor .


Trecem cu atentie de cateva saritori



Desi ne credeam la inaltime ... deasupra noastra un parapantist ne sfideaza de la adevarata "inaltime" ...


Sfarsitul unei ture superbe .





8 comentarii:

  1. frumoasa descriere...si ca refugiul sa ramana si el frumos...daca ai putea sa modifici umpic din postare, ma refer la cea unde se vede clar drumu de acces la refugiu...mai subtil la fel ca si jurnalele din astfel de refugii.Mersi mult de intelegere, daca exista

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu la ce te referi cu drumul de acces , pentru ca nu se vede nicaieri .
    si stai linistit ca la cat de dificil este de ajuns acolo , nu or sa-l gaseasca decat adevaratii iubitori ai Craiului !

    RăspundețiȘtergere
  3. din pacate nu este asa cum spui tu. au inceput sa-l gaseasca oameni care au doar legaturi simbolice cu muntele. daca esti intr-adevar un iubitor al craiului si vrei ca locurile alea sa ramana la fel te rog sa scoti referirile la numele refugiului cat si pozele cu drumul de acces si refugiul. un adevarat iubitor de munte tine asemenea amintiri pentru el si nu pe net pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prietene, scoate pozele cu refugiu si referirile la el din text.
    Vad ca ti-au mai zis 2 oameni.
    Esti prost sau de ce nu intelegi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai santeti incredibili astia care imi tot dati mesaje sa scot pozele cu refugiul . Nu inteleg de unde atata obsesie sa fiti numai voi aia care sa stiti de el . Sincer nu va inteleg ... daca era pus in drumul mare mai ziceam , dar acolo unde e sa imi spuneti voi ca ajung oameni care nu au legatura cu muntele ... hmm am mari indoieli .
    Daca mai veniti cu amenintari si cu jigniri de tarani inculti va promit ca o sa postez un adevarat articol despre Sochima si cu "adevarate" poze de acces , nu cu astea . Cred ca o sa fiti fericiti rau sa vedeti un articol de gen pe Carpati sau Alpinet nu ?
    Din cauza unor disperati dastia ca voi nu merg lucrurile in tara asta !

    RăspundețiȘtergere
  6. ANONIM1: Anonimul anterior prea se pare sa fie una pe nume rosemarie :)) a mai comentat cu nickul O FATUCA la alta descriere...

    RăspundețiȘtergere
  7. Merg pe munte de 45 de ani.Acum am 60.Cunosc bine p[iatra Craiului.Cred ca am facut peste 30 de traseie de grad mai mare de3pe scara veche in acest munte superb. Nu va speriati,ce va sa fie va fi.Nu cred ca e un pericol. "Lumea buna"care ajunge aici e mai numeroasa decit cealalta.si va repara totdeauna refugiile Acest lucru se vede Stiu depilda ref Castelul Craitei din anii'80-'85.La fel era o secretomanie ceva de speriat.Acum il stie toata lumea si Slava Domnului cu munca unor oameni minunati arata bine.Ei nu au ezitat cind au pornit la treaba desi e clar ca locul e foarte cunoscut Lumea e in schimbare.Sunt optimistsi va rogsa lasati incrincenarea si invectivele .Haideti sa fim o natie civilizata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ahoi!
    Mi se spunea pe vremuri "TENZIG".Am batut cararile Craiului cu batranul,acum ,SOCHIMA Numele complet al refugiului este , REFUGIUL PHONIX DE LA BARLOGUL URSULUI .A fost construit in ani1986-1990 de catre Sochi , a fost ajutat de Gabi Jecan cu fratele lui Vasile, Bogdan . Catalin , subsemnatul, si mai spre sfarsit Nicu Balagel . despre constructia lui este mult de povestit , cine isi aminteste de regimul comunist stie ca nu era usor nici material si nici legistlativ. In anii aceia s-a refacut Grindul, inima lucrarii find Piroska Stefan , apoi Fane Trasnitul a refacut aproape singur in cativa ani Spirlea .. , Craita era si el construittot in anii 80 , ideea e ca am fost niste oameni ai Craiului care s-au dedicat in intregime muntelui .educati de batrinul Flucus , Adller Ferdinand de la amici, noi am ascultat povestile si inca am umblat in urma legendarului
    Carol Lehman, am cantat cu Horica Dolhan ,oricum de vorbit si scrie se tot poate.Nu va m-ai certati si jigniti, fiti omeni civilizati ,adevarati ai muntelui , de stricat se va strica , oameni rai vor fii mereu , apoi asprimea muntelui isi va lasa amprenta , traiesc insa cu speranta ca mereu vor fi oameni care sa puna mana si umarul cum au si fost atatia dupa 90 incoace.
    Va doresc numai bine, carari insorite si ranita usoara.
    AHOI !

    RăspundețiȘtergere